10 propòsits professionals per a 2023

 

Gener és un mes durant el qual solem marcar-nos una sèrie de propòsits per a l’any nou.

En general, aquests tenen relació amb objectius i motivacions de caràcter personal i fins i tot emocional, però... alguna vegada t’has plantejat objectius en l’àmbit professional?

I en el cas que sí, has aconseguit aquests propòsits durant l’any?

El que està clar és que plantejar les fites correctes és tan important com complir-les.

Però no et preocupis: si encara no tens clar el(s) teu(s) objectiu(s) laborals de cara a 2023, només et cal continuar llegint.

A continuació, veurem 10 idees de propòsits professionals que poden ajudar-te a evolucionar laboralment durant aquest nou any. Comencem?

1. Aprèn a assumir els errors


Acceptar els nostres errors no és una tasca senzilla en cap àmbit, però encara menys en el professional, ja que l’orgull s’entremescla moltes vegades amb la por a les represàlies.

No obstant això, només serem capaços d’aprendre dels nostres errors si som capaços d’assumir-los amb honestedat.

A més a més, l’experiència segurament et demostrarà que les represàlies solen ser molt menors del que ens figurem en l’escenari catastrofista que ens muntem al nostre cap.

 

2. Acomiadar-se de l’hàbit de queixar-se

En alguns ambients laborals és freqüent que les converses entre companys giri entorn de la queixa: desmotivació, remuneració baixa, excés de treball, cansament acumulat...

La queixa no només ens fa menys productius: també ens repercuteix negativament provocant que la nostra atenció estigui enfocada cap als aspectes negatius del nostre dia a dia i que, per tant, la nostra rutina es converteixi en un autèntic malson.

 Si hi ha aspectes de la teva feina que et desagraden, pensa en com podrien millorar des d’un punt de vista proactiu.

I si no hi pots fer res, recorda una veritat innegable:  en cap cas la queixa constant ofereix perspectives de millorar la situació.

3. Dedica esforços a la cerca de feina

Si el teu objectiu és canviar de feina, el teu repte per a 2023 podria ser dedicar per fi els esforços suficients que t’acostin a la feina dels teus somnis.

És cert que no és sempre una tasca senzilla, però les millors feines pertanyen a les persones que s’esforcen per a aconseguir-les.

Així que comença actualitzant el teu currículum i el teu perfil a LinkedIn i dedica-li el temps que es mereix. Pensa que aquest esforç inicial podria tenir un impacte molt important en la teva vida futura.

4. Establir relacions laborals sanes

Ja siguin les relacions amb els companys d’oficina, les relacions amb clients, proveïdors i col·laboradors, sempre ens beneficiarem de cultivar unes relacions laborals sanes, construïdes sobre el respecte i la igualtat.

Per tant, per a aquest 2023, podem plantejar-nos si són millorables les nostres relacions professionals i què està a les nostres mans per a enriquir-les.

5. Tornar a estudiar

No perquè ja tinguem feina significa que hem de deixar de formar-nos.

La formació contínua és un valor afegit que cobra cada vegada més importància i que permet mantenir-nos actualitzats en el nostre sector.

Avui en dia, existeix una gran oferta formativa que permet compaginar feina i estudis, a més de poder accedir a ofertes subvencionades amb cost 0 per a la persona. Consulta el nostre web www.infocentre.cat

I si estàs cercant feina, fer un esforç per a millorar el nostre bagatge formatiu pot marcar la diferència!

6. Valorar més els aspectes positius

T’has adonat mai de la tendència humana a ressaltar més els aspectes negatius que els positius?

La veritat és que, de segur, si t’hi poses a pensar, hi ha molts aspectes de la teva feina que t’agraden o són un avantatge.

Centrar-nos en les coses que sumen i proposar-nos tenir una actitud positiva a la feina pot suposar una gran diferència a l’hora d’interpretar i valorar la nostra realitat. En tot cas, val la pena provar-ho.

7. Reforçar el nostre lideratge

I atenció: no cal que tinguis empleats a càrrec teu per a reforçar el nostre lideratge. Aquesta habilitat també ens permet impulsar el nostre talent, millorar el treball col·laboratiu i promoure la nostra capacitat d’innovar.

De fet, el lideratge és una de les habilitats més demandades en l’actualitat. No saps com treballar-ho? Escriu-nos!


8. Aprendre cada dia

Més enllà de tornar a estudiar, existeixen maneres de mantenir-nos al dia i de permetre que aprenguem a poc a poc, dia a dia.

Només et caldrà fer ús dels canals digitals per a escoltar podcasts o llegir articles i notícies per a poder-te mantenir informat/da durant la teva rutina personal o durant la teva jornada laboral.

9. Demana feedback

Sol·licitar retroalimentació per part dels nostres superiors és un mètode molt útil per a conèixer les nostres àrees d’oportunitats i millores.

Si el feedback és constructiu, ens serà senzill utilitzar-lo positivament per a treballar en aquells aspectes en els quals podríem fer un esforç addicional.

Sol·licitar feedback també  pot ser molt útil si ens trobem cercant feia i hem estat descartats d’algun procés de selecció.

Contactar amb els entrevistadors per a preguntar per què la nostra candidatura ha estat descartada pot oferir-nos informació valuosa que ens ajudi a encarar millor futurs processos de selecció.

10. Automotivar-nos

No hi ha ningú millor que un mateix per a animar-se i motivar-se al llarg de tot el camí. Només nosaltres marquem fins a on som capaços d’arribar.

Manté sempre present el poder dels hàbits i recorda que aquelles tasques que se’t fan pesades o confuses poden convertir-se en automatismes per la força de la repetició.

Això també val pels hàbits mentals! No queixar-nos o mantenir una actitud positiva pot semblar complicat, però és només qüestió de costum.

D’altra banda, si ja has definit els teus objectius, aquí va un consell útil per a ajudar-nos a aconseguir-los: imitar a persones que tinguem com a referència, ja sigui perquè ens expliquin com han assolit fites específiques, com per a emular una actitud que ens agradaria adoptar.

I és que l’ésser humà aprèn per imitació. Per això, envoltar-nos de referents i models a seguir pot ser una manera molt útil d’evolucionar en l’àmbit laboral.

I tu, ja saps quins són els teus propòsits professionals per a 2023?

Tu poses els objectius i, a Infocentre, t’ajudem a complir-los. Contacta amb nosaltres i aconsegueix un itinerari formatiu 100% personalitzat.


 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències segons la teva navegació. Si continues navegant considerem que acceptes l'us de cookies. Més informació