Armes per a una guerra cibernètica

Un ciberatac, atac cibernètic o atac informàtic és un conjunt d’accions dirigides contra sistemes d’informació, com podrien ser bases de dades o xarxes electròniques, amb l’objectiu de perjudicar una persona, una empresa o una institució.

Durant el confinament derivat de la Covid-19, la pràctica d’aquests atacs va augmentar més d’un 25% i van ser moltes les empreses, grans i petites, que se’n van veure afectades. Actualment, és més probable que s’enceti una guerra cibernètica que una guerra tradicional, i les conseqüències podrien ser del tot irreparables.

 
En l’àmbit empresarial, un ciberatac pot suposar importants pèrdues econòmiques i pèrdues indirectes inquantificables, com la reputació de la marca per a no poder proveir als seus clients. Un exemple és el que va passar l'any 2017, quan va haver-hi un dels ciberatacs amb més impacte en la indústria empresarial; una rellevant multinacional farmacèutica, va veure la seva producció totalment aturada provocant unes pèrdues estimades de 670 M$, tot a causa de la infecció per ransomware NotPeya. Des de llavors, aquest tipus d'atacs dirigits a elements industrials ha anat en augment i sabem per experts analistes que continuarà creixent exponencialment, tant a les grans com a mitjanes i petites empreses.

 

A Infocentre volem ser part de la solució i aportar a les empreses les eines necessàries per evitar o -en el pitjor dels casos- combatre, aquest tipus d’atacs. Per fer-ho, hem ideat un curs sobre la matèria amb la col·laboració d’Anigy, una empresa de ciberseguretat amb destacable expertesa tecnològica. Apostem per l'àmbit formatiu i de la conscienciació amb el primer curs de 3 h on, a través d’un llenguatge senzill, es mostrarà quins són els principals riscos i amenaces relacionats amb la Ciberseguretat en entorns industrials, així com les mesures indispensables per tal de prevenir-los. Demana'ns més informació aquí.

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències segons la teva navegació. Si continues navegant considerem que acceptes l'us de cookies. Més informació