5 Consells per a compaginar feina i formació

La formació és sempre clau per a continuar avançant en l’àmbit professional. No només per a la persona que busca introduir-se en el món laboral, sinó també per a aquelles persones que volen avançar o fins i tot canviar de direcció en la seva carrera professional.

No obstant això, un cop iniciada l’activitat laboral, compaginar la formació amb la feina pot ser un objectiu desafiant; sobre tot a causa de la necessitat d’administrar correctament el temps dedicat a cada activitat.

Al llarg d’aquest article, t’oferirem cinc consells que esperem que t’ajudin a concebre que, amb disciplina i voluntat, és possible compaginar aquestes dues activitats sense morir en l’intent.

  1. No escatimis en descans.

Una de les tendències quan l’agenda se’ns omple de responsabilitats és la de negligir el temps de descans necessari per a una correcta recuperació del nostre cervell.

Quan parlem de temps de descans, anem molt més enllà de les imprescindibles hores de son. Avui en dia, i tot i la dificultat, a vegades, de portar-ho a la pràctica, el coneixement que necessitem entre 7 i 8 hores de son és gairebé del tot generalitzat.

Però, són suficients les hores de son per a recuperar?

En realitat, per a recarregar energies i poder donar el millor de nosaltres mateixos/es en una activitat tant formativa com laboral, també necessitem gaudir de temps lliure.

Alliberar temps per a aquelles activitats que ens permeten desconnectar o per a veure família i amics pot semblar un autèntic repte quan ja s’està compaginant una activitat laboral amb una activitat formativa.

Tot i això, és important que reservis espais de la setmana a aquestes activitats, ja que aquests escassos moments són els que et permetran un millor resultat a la feina o a l’aprenentatge.

No deixis de banda les teves activitats preferides, com anar al cinema, passejar o fer esport. És tan important estudiar i treballar com saber buscar aquests moments de desconnexió.

  1. Gestiona i controla el teu temps.

El temps és un bé escàs i, atrafegats amb les activitats del dia a dia, se sol cometre l’error de no dedicar uns minuts a la gestió i organització del temps.

Per a optimitzar les hores disponibles, la millor estratègia implica organitzar i controlar el temps que es dedica a cada activitat.

En aquest sentit, és possible utilitzar aplicacions que ens permeten fer un seguiment del temps que utilitzem a cada activitat. D’aquesta manera, ens resultarà cada cop més fàcil fer una predicció del temps necessari, per exemple, per a estudiar una unitat en concret o acomplir una tasca laboral concreta.

Sigui al final o principi de la setmana, com al final o al principi de cada dia, resulta convenient parar el torrent d’activitats en el que ens veiem submergits per a organitzar-nos el millor possible.

I tan bon punt comencis a fer un seguiment del temps, te n’adonaràs de la importància del punt següent:

  1. Avança’t als imprevistos.

L’organització és insuficient si la persona no desenvolupa la capacitat d’avançar-se a possibles imprevistos que podrien endarrerir les tasques previstes en un calendari.

Interrupcions a la feina i a casa, missatges urgents i no tan urgents que prioritzem a les nostres responsabilitats sense tan sols reflexionar-hi, una tasca que s’endarrereix per culpa d’un problema tècnic, una activitat de la llar que requereix la nostra atenció...

Anticipar-se als imprevistos no és sempre possible, però, si fem un seguiment del nostre temps, és possible que ens adonem que molts d’aquests es poden preveure i fins i tot evitar.

En aquest sentit, et recomanem minimitzar les possibilitats de distracció mentre treballes o estudies. I una de les principals fonts és, sens dubte, l’ús del telèfon mòbil.

D’altra banda, estendre l’hàbit d’organitzar-se a altres tasques del dia a dia, com les tasques de la llar, pot ajudar al fet que aquestes responsabilitats no es converteixin en imprevistos d’última hora que ens obliguin a interrompre una activitat laboral o formativa.

  1. Estudia i treballa en línia.

La tecnologia ha obert nous escenaris per a poder estudiar i treballar. El teletreball i els estudis en línia poden suposar un estalvi important del temps que normalment es dedica al transport.

Si estàs pensant a compaginar ambdues activitats, prioritza, en la mesura que sigui possible, aquells llocs de treball i formacions que et permetin fer feina de forma digital i guanyar temps, flexibilitat i capacitat per a organitzar-te.

Si et trobes actualment en un lloc de treball en modalitat presencial que podria realitzar-se de forma digital, considera l’opció de renegociar les teves condicions per a poder realitzar el total o part del teu treball de manera telemàtica.

  1. Busca acompanyament.

No dubtis en buscar acompanyament en el teu marc d’interacció, tant laboral com acadèmic.

Compartir les teves aspiracions amb els teus superiors t’ajudarà a generar empatia i a vendre el teu potencial com a professional.

D’altra banda, compartir la teva situació laboral amb els teus companys d’estudi pot ajudar al fet que entenguin la teva situació i que t’ofereixin un cop de mà en els moments que ho necessitis.

Considera també buscar ajuda i acompanyament en el procés d’establir un pla formatiu que compagini amb les teves obligacions laborals.

A Infocentre, oferim assessorament estudiant els cas per cas de cada persona. Si a tu també t’agradaria gaudir de l’oferta formativa que s’adapta millor a tu i a les teves necessitats, no ho dubtis: contacta amb nosaltres a través de l’enllaç següent.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències segons la teva navegació. Si continues navegant considerem que acceptes l'us de cookies. Més informació