7 professions amb futur que, potser, no t’havies plantejat

En un món en constant evolució, on la tecnologia i la globalització estan canviant la manera com treballem, és crucial estar al corrent de les tendències laborals per poder prendre decisions informades sobre la nostra carrera professional.

I no és una tasca fàcil: les professions que avui dia tenen demanda i estan valorades podrien perdre rellevància en un futur pròxim, mentre que d'altres, que potser avui dia no són gaire conegudes, es poden convertir en les més demandades en els anys vinents.

En aquest article, et volem presentar 7 professions amb una elevada perspectiva de futur, basant-nos en les tendències del mercat laboral i en l'opinió d'experts en diferents àrees.

Si et trobes en fase de planificació de la teva carrera professional o busques canviar de rumb, aquesta llista et pot donar algunes idees interessants per a considerar.

  1. Especialista en màrqueting digital

Es tracta d’un perfil amb coneixements en mercadotècnia, que es combinen amb  el domini dels nous canals de comunicació.

Aquest professional dissenya i desenvolupa campanyes en un entorn principalment virtual amb ajuda de les seves habilitats creatives i analítiques.

  1. Assistent virtual

Aquest perfil es caracteritza per la seva gran polivalència, ja que és capaç de prestar diversos serveis digitals per a empreses, sobretot aquelles relacionades amb tasques administratives o amb tasques que es relacionen amb la gestió de l’agenda i comunicacions d’algun professional.

Tot i que part de les tasques d’aquest professional es relacionen amb tasques administratives o de secretaria, es tracta d’un perfil més digital que permet la modalitat de teletreball.

  1. Programador d’aplicacions

L’ús de les aplicacions mòbils continua estant en creixement potencial. Cada dia, utilitzem diverses aplicacions i, cada vegada, en són més variades i hi destinem més temps. Per aquest motiu, es tracta d’una de les professions amb més futur.

  1. Especialista en ciberseguretat

Actualment, la seguretat de la informació és una preocupació cada cop més rellevant per a empreses i individus. La quantitat creixent de dades que fem servir en línia i la sofisticació dels atacs informàtics fan que la demanda de professionals capaços de protegir els sistemes i la informació de les organitzacions sigui cada vegada més gran.

El perfil d'especialista en ciberseguretat s'encarrega d'analitzar els sistemes i les aplicacions informàtiques per identificar possibles vulnerabilitats i desenvolupar mesures de protecció per prevenir i mitigar els atacs cibernètics.

A més, el paper s'ha tornat encara més crític en un context de treball remot, on la seguretat de les connexions a internet i els sistemes de les empreses és més vulnerable. Per això, s'espera que el perfil d'especialista en ciberseguretat continuï sent una de les professions amb més futur i amb una alta demanda al mercat laboral.

  1. Especialista en Big Data

La tecnologia ens permet manipular una enorme quantitat de dades, però cal saber gestionar-les per assolir conclusions que puguin aportar valor. En aquest sentit, la principal funció d’aquest professional és ser capaç d’analitzar, gestionar i explotar informació.

Es tracta d’un perfil que les empreses tindran molt en compte per optimitzar els seus recursos i assolir els seus objectius. També resulta molt útil a la secció de recursos humans per a reclutament de personal, en màrqueting i vendes per predir gustos i comportaments.

  1. Tècnic en impressió 3D

La impressió 3D és una altra tecnologia que es troba als seus inicis i amb un alt potencial de creixement. Actualment, es pot imprimir gairebé tot en 3D, des de mobles fins a recanvis de tota mena passant per estructures de fusta, pròtesis dentals i molt més.

Per aquest motiu, es preveu que l’adopció d’aquesta tecnologia per part de les empreses continuï creixent a un ritme elevat, a la par que la demanda de professionals que es requereixen pel seu funcionament.

  1. Programador d’aplicacions de realitat virtual

Segons Ray Kurzweil, enginyer a Google, durant els anys vinents, és possible que passem fins a un 50% del nostre temps en un entorn de realitat virtual.

Les tecnologies immersives de Realitat Virtual, Realitat Augmentada i Realitat Mixta són relativament fàcils d'aprendre i es troben en fase inicial de desenvolupament i adopció. Això explica que sigui molt bon moment per a professionalitzar-se en aquesta àrea.

 

Esperem que aquest article t’hagi sembrat alguna idea, però si encara et queden preguntes sobre quina professió estudiar o quina s’adaptaria millor a les teves habilitats i preferències, no dubtis a contactar amb el nostre centre formatiu.

Els nostres experts estaran encantats d'ajudar-te i acompanyar-te en tot el procés, des de l'elecció de la carrera fins a la inserció laboral.

No perdis l'oportunitat d'invertir en el teu futur laboral: contacta amb nosaltres i descobreix com et podem ajudar a assolir els teus objectius.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències segons la teva navegació. Si continues navegant considerem que acceptes l'us de cookies. Més informació