Consells per a preparar bé el teu currículum vitae

El currículum vitae (CV) és una presentació que engloba el recorregut laboral i acadèmic d’una persona que es troba en recerca de feina. En molts casos, és la primera entrada al mercat laboral i el primer contacte amb l’empresa. El primer objectiu a l’hora de crear el nostre CV és captar l’atenció de la persona que ens interessa. Així doncs, com ho podem fer per a que el nostre CV desperti interès i destaqui d’entre els altres candidats?

  • La importància de l’adequació: És molt important que el currículum respongui a l’oferta de treball i faci èmfasi en els punts que demana la vacant, ressaltant aquells aspectes que consideris coincideixen amb el teu perfil i poden resultar d’interès per la teva candidatura.
  • La presentació: tenir cura de la presentació del currículum vitae és imprescindible per captar l’atenció i generar interès en el teu perfil. Recorda que tant important és el contingut com la presentació. La importància recau en que representa l’entrada o la sortida d’un procés de selecció, al qual podries ser idoni.
  • Estructura: Cal organitzar la informació de forma que resulti comprensible, seguint un ordre per facilitar la seva lectura. T’aconsellem fer un esbós previ i pensar bé l’estructura de la informació que hi ha d’anar al document, evitant incloure informació innecessària. Es recomanable encabir la informació en un document d’entre una o dues pàgines, però sense oblidar que la seva lectura ha de ser amena i visualment atractiva i treballada, per tant dependrà del teu perfil i la informació que consideris necessària presentar.
  • Dades: és important que les dades personals i de contacte siguin fàcilment localitzables, ja sigui en un espai emmarcat, en un altre color o en un tamany diferent en comparació a la resta del text. Aquest apartat engloba les dades de contacte útils i actualitzades, com són nom complet, lloc de residència, telèfon de contacte, adreça electrònica i usuaris de xarxes socials, en el cas de ser professionals.

A Infocentre et podem ajudar a conèixer la millora manera de construir el teu CV, i així demostrar el teu potencial a les possibles empreses. A més, en el cas de ser necessari ajudar-te a construir una carta de presentació o autocandidatura, que podràs acompanyar del CV, realitzant així una candidatura molt més completa.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències segons la teva navegació. Si continues navegant considerem que acceptes l'us de cookies. Més informació