El curs de dietètica i nutrició facilita els coneixements necessaris per conèixer la composició dels aliments i els nutrients.
Et prepara per elaborar i supervisar dietes adaptades a persones i col·lectius en funció de les necessitats nutricionals i en funció de les patologies específiques.
Així com per promoure la salut de les persones i de la comunitat a través de leducació alimentària, mitjançant activitats de promoció i educació per a la salut.
Bonificable a través del crèdit de formació de l'empresa FUNDAE.
Objectius
Objectiu general:
Entendre la diferència entre l'alimentació i la nutrició
Diferenciar entre micronutrients i macronutrients i comprendre les conseqüències d'aquests darrers a l'organisme.
Conèixer les funcions dels glúcids, lípids, proteïnes, vitamines i minerals i el seu paper a l'organisme.
Conéixer quins són els nutrients que componen els aliments.
Aprendre els grups i les classificacions més comunes segons el tipus daliments.
Conéixer el concepte de dieta equilibrada. Aprendre les característiques de la dieta equilibrada. Conéixer la roda nutricional. Conéixer la dieta mediterrània.
Aprendre les característiques fisiològiques i les necessitats nutritives de cada estat. Conéixer un exemple de dieta adequada a cada situació.
Conéixer quines són les manifestacions de les malalties freqüents relacionades amb la dietètica. Aprendre les recomanacions dietètiques per a cada malaltia en concret.
Temari: Els macronutrients.
Alimentació i nutrició.
Els hidrats de carboni.
Els lípids.
Les proteïnes.
Els micronutrients.
Les vitamines.
Els minerals.
L'aigua.
Els aliments.
La llet i els seus derivats.
Carns, peixos i ous.
Cereals i derivats.
Verdures, hortalisses i fruites. Llegums o lleguminoses.
Aliments grassos.
Altres aliments d'interès.
La dieta equilibrada.
Què entenem per dieta equilibrada?.
Les racions alimentàries.
Hàbits alimentaris.
Estats nutricionals especials I.
La dona gestant.
La dona lactant.
Lactants i primer any.
Alimentació a la infància.
Estats nutricionals especials II.
L'adolescència.
L'alimentació a la tercera edat.
L'alimentació de l'esportista.
Alimentació alternativa.
Dieta en malalties freqüents I.
Síndromes diarreiques.
El restrenyiment.
Hepatopaties.
Organitza
Destinataris
Qualsevol que es vulgui formar en aquest àmbit.
Agenda de cursos
Durada: 35 hores.
Horari
Escollir per l'alumne.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències segons la teva navegació. Si continues navegant considerem que acceptes l'us de cookies. Més informació