Inici Comparteix

Dietètica i nutrició

Inscriure'm 220 €
Descripció
  • El curs de dietètica i nutrició facilita els coneixements necessaris per conèixer la composició dels aliments i els nutrients.
  • Et prepara per elaborar i supervisar dietes adaptades a persones i col·lectius en funció de les necessitats nutricionals i en funció de les patologies específiques.
  • Així com per promoure la salut de les persones i de la comunitat a través de leducació alimentària, mitjançant activitats de promoció i educació per a la salut.

  • Bonificable a través del crèdit de formació de l'empresa FUNDAE.
Objectius
Objectiu general:
  • Entendre la diferència entre l'alimentació i la nutrició
  • Diferenciar entre micronutrients i macronutrients i comprendre les conseqüències d'aquests darrers a l'organisme.
  • Conèixer les funcions dels glúcids, lípids, proteïnes, vitamines i minerals i el seu paper a l'organisme.
  • Conéixer quins són els nutrients que componen els aliments.
  • Aprendre els grups i les classificacions més comunes segons el tipus daliments.
  • Conéixer el concepte de dieta equilibrada. Aprendre les característiques de la dieta equilibrada. Conéixer la roda nutricional. Conéixer la dieta mediterrània.
  • Aprendre les característiques fisiològiques i les necessitats nutritives de cada estat. Conéixer un exemple de dieta adequada a cada situació.
  • Conéixer quines són les manifestacions de les malalties freqüents relacionades amb la dietètica. Aprendre les recomanacions dietètiques per a cada malaltia en concret.

Temari:
Els macronutrients.
  • Alimentació i nutrició.
  • Els hidrats de carboni.
  • Els lípids.
  • Les proteïnes.
Els micronutrients.
  • Les vitamines.
  • Els minerals.
  • L'aigua.
Els aliments.
  • La llet i els seus derivats.
  • Carns, peixos i ous.
  • Cereals i derivats.
  • Verdures, hortalisses i fruites. Llegums o lleguminoses.
  • Aliments grassos.
  • Altres aliments d'interès.
La dieta equilibrada.
  • Què entenem per dieta equilibrada?.
  • Les racions alimentàries.
  • Hàbits alimentaris.
Estats nutricionals especials I.
  • La dona gestant.
  • La dona lactant.
  • Lactants i primer any.
  • Alimentació a la infància.
Estats nutricionals especials II.
  • L'adolescència.
  • L'alimentació a la tercera edat.
  • L'alimentació de l'esportista.
  • Alimentació alternativa.
Dieta en malalties freqüents I.
  • Síndromes diarreiques.
  • El restrenyiment.
  • Hepatopaties.

Organitza
Destinataris
Qualsevol que es vulgui formar en aquest àmbit.
Agenda de cursos
Durada: 35 hores.
Horari
Escollir per l'alumne.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències segons la teva navegació. Si continues navegant considerem que acceptes l'us de cookies. Més informació