Inici Comparteix

Formació bàsica en higiene alimentària

Inscriure'm 70 €
Descripció
  • En aquest curs aprendrem a identificar els conceptes bàsics de Food Defense, APPCC i neteja i desinfecció en els productes hortofructícoles.

  • Bonificable a través del crèdit de formació de l'empresa FUNDAE.
Objectius
Objectius generals:
  • Saber què és la higiene alimentària.
  • Conéixer com s'alteren i contaminen els aliments.
  • Explicar com es desenvolupen els gèrmens als aliments.
  • Conéixer les mesures d'higiene personal i els hàbits que han de seguir els manipuladors daliments.
  • Conéixer les diferents toxiinfeccions alimentàries.
  • Explicar els tractaments de conservació dels aliments.
  • Estudiar la higiene de les instal·lacions, màquines i estris de treball.
  • Conèixer les condicions demmagatzematge i transport.
  • Aprofundir en la higiene alimentària del sector de manipulació de productes hortofructícoles.
  • Conéixer la història de l'APPCC.
  • Explicar els avantatges de laplicació de lAPPCC.
  • Com s'aplica el sistema APPCC.
  • Saber quins són els requisits previs a la implantació del sistema APPCC.
  • Conéixer les diferències entre neteja i desinfecció.
  • Saber executar un pla de neteja i desinfecció.
  • Conéixer la Food Defense.
  • Saber quin paper tenen les empreses a la Food Defense.
  • Explicar la importància de l'operari a la defensa alimentària.
  • Identificar les mesures de control a la defensa alimentària.

Temari:
1. Higiene alimentària.
Alteració i contaminació dels aliments.
Els
gèrmens.
Mesures d'higiene personal i hàbits correctes.

2. Toxiinfeccions alimentàries.
Tractaments de conservació dels
aliments.
Higiene de les instal·lacions, màquines i estris de treball.
Emmagatzematge i
transport. Higiene alimentària del sector de manipulació de productes hortofructícoles

3. APPCC
3.1. Introducció.

3.2. Història de l'APPCC.
3.3. Avantatges de l'APPCC.
3.4. Definicions.
3.5. Principis de l'APPCC.
3.6. Aplicació del sistema APPCC.
3.7. Requisits previs a la implantació del sistema APPCC.

4. Pla de neteja i desinfecció
4.1. Neteja i desinfecció.

4.2. El Pla de neteja i desinfecció dempresa.

5. Food defense.
5.1. Introducció a Food Defense.

5.2. Paper de les empreses a la defensa dels aliments (Food defense).
5.3. L'operari i la defensa alimentària (Food Defense).
5.4. Mesures de control a la defensa alimentària (Food Defense).
Organitza
Destinataris
Qualsevol que es vulgui formar en aquest àmbit.
Agenda de cursos

Durada: 10 hores.

Horari
Escollir per l'alumne.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències segons la teva navegació. Si continues navegant considerem que acceptes l'us de cookies. Més informació