Temari
MÒDUL 1: La gestió de la qualitat total 1.1 Conceptes: qualitat, seguretat alimentaria 1.2 Evolució històrica del concepte de qualitat 1.3 Costos de qualitat
MÒDUL 2: Eines de gestió i millora en la qualitat
2.1 Gestió basada en processos 2.2 La millora contínua 2.3 Gestió de la qualitat total 2.4 Auditoria de qualitat
MÒDUL 3: APPCC
3.1 Introducció al sistema APPCC 3.2 Principals perills 3.3 Diagrama de flux 3.4 Etapes i avaluació de la anàlisis de perills 3.5 Determinació dels PCC i els seus límits i vigilància 3.6 Documentació i registres del sistema APPCC 3.7 Procediments de validació i verificació del sistema APPCC 3.8 Casos pràctics
MÒDUL 4: Pre requisits
4.1 Introducció als pre requisits 4.2 Pla de control de l’aigua 4.3 Pla de neteja i desinfecció 4.4 Pla de control de plagues i altres animals indesitjables 4.5 Pla de control de proveïdors 4.6 Pla de traçabilitat 4.7 Pla de control de temperatures 4.8 Pla de manteniment i calibratge d’instal·lacions, estris i equips 4.9 Pla de control dels al·lèrgens i substancies que provoquen intoleràncies alimentaries 4.10 Pla de control dels subproductes i residus
MÒDUL 5: Plans complementaris
5.1 Pla de no conformitats i accions correctores 5.2 Pla de control efectiu 5.3 Pla anàlisis 5.4 Control etiquetatge 5.5 Pla de Food Defense 5.6 Pla de formació 5.7 Pla d’auditories 5.8 Pla de control normatiu 5.9 Pla d’emergències i gestió de crisis 5.10 Pla de Food Fraud 5.11 Pla etiquetatge i FFTT 5.12 Pla de comunicació 5.13 Pla de la documentació 5.14 Pla I+D 5.15 Pla de control de cossos estranys 5.16 Pla de calibratge
MÒDUL 6: Medi Ambient – La gestió de residus
6.1 : La gestió de residus. Conèixer els principals residus que es poden general al sector i com classificar-los segons el CER (industrial, perillosos etc) 6.2 Com gestionar-los correctament (Ubicació, magatzem, retirada) 6.3 Gestió a través d’un gestor de residus, sistemes de recollida segons tipus 6.4 Altres requisits i tràmits: DUCA, Declaració d’envasos, notificacions al SDR 6.5 Sistemes telemàtics de la Generalitat
MÒDUL 7: Habilitats del tècnic de qualitat (6/9 h aproximadament)
7.1 Les principals habilitats del tècnic – Actitut i factors psicoemocionals 7.2 Habilitats de comunicació 7.3 La gestió de l’estrès 7.4 Habilitats de negociació i resolució de conflictes
MÒDUL 8: Tècniques d’auditoria (6/9 h aproximadament)
8.1 Introducció: què és una auditoria? (definicions, terminologia, criteris d'auditoria ...) 8.2 Tipus d'auditoria, abast a auditar 8.3 Competències de l'auditor i actitut 8.4 Gestió de la auditoria :
· Preparació, Pla d'auditoria, realització in situ i documental, recopilació d'evidències,, notificacions, check list, redacció de l'informe final, No conformitats i pla d'accions correctores
MÒDUL 9: Normatives certificables
9.1 Hala’l 9.2 CCPAE 9.3 IFS Food, Logístics, Broker 9.4 BRC 9.5 ISO 22000 9.6 ISO 9001 9.7 ISO 14001
|